Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Holistische massage

Het woord holistisch is afgeleid van het woord holos, wat heel betekent. Bij een holistische massage wordt de mens als een uitgangspunt gezien. Holistische massages worden gegeven vanuit een holistische visie. Hierbij worden het lichaam en de geest als een geheel gezien, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als mens heb je dus niet alleen een lichaam, maar besta je ook uit emotionele, sociale, spirituele en mentale delen. Al deze delen samen vormen wie je bent. Een holistische massage is erop gericht om verstoringen op te lossen. Het zorgt ervoor dat spanningen, blokkades of problemen worden weggenomen. Dit kunnen lichamelijke en geestelijke klachten zijn.


 

Bij een holistische massage wordt een ziekte of lichamelijke klacht niet gezien als iets aparts. Het wordt gezien als een lichamelijke uitingsvorm van wat zich ook op andere niveaus in het lichaam afspeelt. Alle niveaus beïnvloeden elkaar en zijn weer met elkaar in evenwicht. Een verstoring in dit niveau leidt dan ook tot fysieke klachten en symptomen.


 

Op mentaal niveau verlicht de massage je van angst en stress en helpt het je om je bewuster te maken van je lichaam als totaliteit en de delen waarmee je in contact staat. Als je eenmaal voelt waar je blokkades zitten, dan kan je daarmee aan de slag gaan. Zo kan je werken aan jezelf en een positiever zelfbeeld ontwikkelen. Hierdoor neem je zelf de verantwoordelijkheid voor je geluk en gezondheid.


 

Oorsprong

De holistische massage is al eeuwenoud. Het is al eeuwen bekend dat deze een geneeskrachtige werking heeft op het hele lichaam. Het masseren zorgt voor een ontspanning en stimulering van de spieren, het bevordert de bloedsomloop, stimuleert de lymfestroom, zorgt voor een rekking van het bindweefsel en de gewrichten en kalmeert het zenuwstelsel.


 

De massage

Bij een holistische massage word je als een geheel behandeld. Er wordt vanuit gegaan dat je lichaam, je geest en je contact met de omgeving bepalen wie jij bent. In je lichaam bevinden zich speciale punten waar emoties en spanningen worden opgeslagen. Een holistische masseur richt zich op deze punten. Hij maakt hierbij gebruik van een massageolie met etherische oliën. Meestal masseert hij je op een langzame, ritmische en meditatieve wijze. De handgrepen die zijn gericht op de spieren worden afgewisseld met ontspannende aanrakingen en schuddingen. Deze handgrepen zijn gericht op de energie. Tijdens de massage gebruikt de masseur zijn intuïtie en geleerde techniek en werkt afgestemd op de energie van degene die wordt gemasseerd.


 

Doorgaans begint de massage op de rug en gaat dan van het hoofd naar de voeten toe. De massage bereikt de zenuwen in de rug die weer naar elk deel van het lichaam lopen. Om deze reden word je meestal erg ontspannen. Daarna is de voorkant aan de beurt. Hierbij wordt er van het hoofd naar de voeten gemasseerd.


 

Het doel van de massage is om herinneringen, emoties en gedachten naar boven te laten komen. Het gaat er hierbij weer om dat je deze herkend, erkent en aanvaard. Als je hiervoor openstaat, dan kan deze massage een geneeskrachtige werking hebben.


 

Wanneer holistische massage

Een holistische massage is er dus op gericht om je lichaam op alle niveaus weer in balans te brengen. Het kan dan ook helpen bij tal van klachten, zoals rug- en nekpijn en schouderklachten. Ook kan het de pijn verlichten bij chronische klachten en ziekten, zoals reuma, spijsverteringsstoornissen of migraine. Daarnaast helpt het bij het overwinnen van een burn-out of een depressie. Verder zorgt het ervoor dat je meer inzicht krijgt in jezelf en dus beter kunt omgaan met vervelende situaties. Zo kan het de klachten verminderen die ontstaan wanneer je een moeilijke periode doormaakt. Zelfs als je helemaal geen klachten hebt, kan een holistische massage erg goed zijn. Het zorgt voor meer ruimte en energie.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zeeland


Zuid-Holland